VERBREED JE HORIZON

Taalcursussen, bijlessen, privélessen en workshops voor particulieren en bedrijven.

Blog

Carte Postale

Vandaag ga ik het hebben over post; ansichtkaarten om precies te zijn. Voor de jongere lezers onder jullie: een ansichtkaart is een stukje karton van - meestal - A6-formaat, dat je als vakantieganger met zonnige groeten vanaf je vakantie-adres verstuurt naar de achterblijvers. Google of wiki het maar eens!

Over een vakantie mailen of app'en kan toch ook, zeg je? Goed, deze blog is misschien niet voor jou...

Verrassing!

Terug naar mijn post. Afgelopen week zat er een kleurrijke kaart in de brievenbus, vol met Franse taferelen uit de Bourgogne. Ach, om weg te dromen, zo mooi. Wie was er zo attent om een kaartje te sturen? De verrassing was compleet, toen het om een cursist bleek te gaan. De man had Franse lessen bij Verbreed Je Horizon gevolgd en was er toen erg enthousiast over. Het was al prettig om positief commentaar te krijgen, maar een kaart slaat wat mij betreft alles! Het was de opsteker van de dag. Wat zeg ik? Van de wéék!

Daar heb ik wat aan

Vorig jaar gaf ik een kennismakingscursus Russisch: tien lessen vol cultuur, alfabet, basisconversatie, muziek en nieuws. Een van de cursisten had een reis geboekt naar Moskou en Sint Petersburg en wilde de beginselen van het Russisch leren; de cursus kwam haar dus goed uit.

Een paar weken later lag er op de mat een kaart met een foto van de Verlosserskathedraal in Sint Petersburg (Google of wiki hem maar even, ik wacht wel...Mooi hè?). Zo leuk! De boodschap van de cursiste was dat ze toch al aardig de straatnamen en teksten op de gevels kon lezen en dat dat best handig bleek te zijn.

Mijn conclusie: een taal- en cultuurcursus is leuk en handig (!). Maar vooral: tevreden cursisten? Mooi. Post ontvangen van tevreden cursisten? Nog mooier!


PS de Franse zanger Francis Cabrel heeft trouwens een prachtig nummer gemaakt over een "Carte Postale" (= ansichtkaart).

PPS ook zonder vakantiekaart ben je van harte welkom bij de taal- en cultuurcursusen van Verbreed Je Horizon.