VERBREED JE HORIZON

Taalcursussen, bijlessen, privélessen en workshops voor particulieren en bedrijven.

Workshop Franstalige muziek - een muzikale reis!

Bij mijn cursussen speelt cultuur een belangrijke rol. Zo besteed ik altijd een les aan liedteksten - oud en nieuw - omdat er veel uit te halen valt, zoals geschiedenis, bijzonder taalgebruik, maatschappelijke ontwikkelingen en algemeen tekstbegrip in een vreemde taal. Die lessen zijn altijd een succes en daarom besloot ik een paar jaar geleden om er een workshop van te maken. Inmiddels zijn er zelfs verschillende versies (o.a. een "gewone" workshop, een workshop op maat, een voor Valentijnsdag, Internationale Vrouwendag, voor de Dag van de Franse Taal). Gaat u mee op ontdekkingsreis?


Kortingsactie: met het programmaboekje van Muziek Monumentaal (muziekfestival in en rond Zierikzee, op 8 september)

krijgt u 10% korting op de workshop. Geldig t/m 2 december.


Workshop met playlist van Verbreed Je Horizon

Met deze workshop gaat u op een muzikale reis door de tijd. Na ruim 1,5 uur weet u meer over bekende én minder bekende Franse muziek (van chanson tot pop en rock), het taalgebruik en de eventuele culturele of historische achtergronden. Tijdens de workshop is er ruimte voor vragen en het uitwisselen van ervaringen. Aangezien de groepjes klein zijn (min. 2, max. 4 personen), is er veel aandacht voor de muziek en verhalen. De voertaal is Nederlands, dus de workshop is ook leuk als u de taal niet (zo goed) beheerst.

Kosten: € 20,- pp (inclusief teksten, thee/koffie en Franse lekkernijen).

Tip: U kunt ook een waardebon voor een workshop cadeau doen! Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Eerstvolgende workshops:

Woensdag 14 februari - thema: Valentijn

10:00 - 11:45

Donderdag 8 maart - thema: Internationale Vrouwendag - nog 2 plaatsen vrij!

10:00 - 11:45

Zondag 25 maart - thema: Dag van de Franstaligheid (taal en cultuur in muziek)

14:00 - 15:45

Donderdag 10 mei (Hemelvaart) - thema: Frankrijk op het Eurovisie Songfestival

10:00 - 11:45

Dinsdag 10 juli - 'gewone' workshop

10:00 - 11:45

Zondag 7 oktober - 'gewone' workshop

14:00 - 15:45

Donderdag 8 november - thema: Dag van de Franse Taal

10:00 - 11:45

Zondag 11 november - i.k.v. Dag van de Franse Taal

14:00 - 15:45

Hou deze site, de nieuwsbrief, Facebook en Twitter in de gaten voor nieuwe data. Hebt u zelf al een groepje van min. 2 en max. 4 personen bij elkaar? Neem gerust contact op om een datum af te spreken.


Workshop met úw favoriete muziek

Bent u benieuwd naar de playlist én hebt u een favoriet Franstalig nummer, waar u de ins en outs van wil weten? Liever in klein comité genieten van de muziek? Meld u dan aan voor de workshop "op maat". Verbreed Je Horizon bereidt dan zoveel mogelijk voor en duikt met u in de tekst en de achtergronden van het vooraf opgegeven nummer. Deze workshop duurt ongeveer 1,5 uur. Datum en tijdstip in overleg.

Kosten: € 45,- voor 1 persoon; € 70,- bij aanmelding van twee personen (inclusief voorbereiding, koffie/thee, teksten en Franse lekkernijen).

Zij gingen u voor:

- Twee personen: een jarige kreeg de workshop cadeau. Favoriete artiesten: o.a. Edith Piaf, Liesbeth List. Ik maakte er een 'zwerftocht' door taal, nuance en covers van.

- Vier personen: cadeau van een van hen aan de anderen voor de goede zorgen, toen ze minder mobiel was. Het werd een vrolijke middag met een afwisselende playlist, met voor ieder wat wils (en veel nieuwe muziek voor de deelnemers).


Tip: U kunt ook een waardebon voor een workshop cadeau doen! Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Een workshop bij Verbreed Je Horizon is een belevenis voor uzelf, een teamuitje, personeelsuitje of vriendengroep!